Bokstavs Pärlor

Skönt att snön äntligen börjar försvinna. Kunder som kommit in idag tycker det är väldigt skönt, lättare att ta sig fram, men istället för snön så regnar det lite, men vi får hoppas det slutar snart!

Idag så är det Jag (Lisa) Sara och Jessica som jobbat uppe i butiken. Jessica har vart här och fixat lite i skyltfönstret, nya snygga tavlor och även lyft fram flera av våra barn saker som vi säljer, bland annat våra fantastiska Rubensbarn, Snygga fräscha barnfiltar, lite fina träpärlor med söta barnmotiv.

På bild Jessica som fixar med skyltfönstret! Blir väldigt vackert!
 
 
Vi har ganska nyss även fått in nya fräscha, väldigt fina Pärlor. Roligt oxå är det för vi har fått in träpärlor med bokstäver på, Väldigt roligt att kunna Skriva vad man vill, på så sätt blir ens armband mer personligt.
Vi som jobbar idag gjorde varsitt, väldigt modernt!;)
På bild: Sara, Jessica, Pauline och Lisa! Skit Schnyyyyggt!
 
mönster 1208 av Sandnes
 
Det var en kund idag som kom in med en jättesöt och fin tröja som hon stickat, tröjan är av Sandnes mönster 1208, till en 4 åring. Tröjan är stickad i Jubileumsgarn, Otroligt SÖT!
Det är JätteKul! om ni som kunder vill komma in och visa vad det blir av det ni stickar! Jättekul!
Kunden själv säger att hon tyckte det var väldigt kul att sticka i Jubileumsgarn och blev själv väldigt nöjd med Tröjan och Mössan. Väldigt gulligt sätt!
 
Ha det så bra! Häls. Lisa på Emmas!
 
Ps: Gilla oss på Facebook! Emmas hem och Handarbete. På så sätt får ni snabbt reda på vad som händer i butiken!
 
 
 
 

 

Mys Måndag

 
Idag är det jag som skriver Lisa, Idag i affären har det vart att göra, det finns kunder som har trotsat kylan och tatt sig hit. Vi har även idag fått in en ny katalog full med nya broderier från Svarta fåret, kom gärna in och ta en titt.

Idag har Jessica jobbat och hon har gjort iordning en liten vår hörna men snygga fräscha inredningsdetaljer, bland annat dukar, Handdukar, kuddfodral och Ljuslyktor, allt i vårens sköna, fräscha färger, synd att vintern kom tbx... men destu mer tid att förbereda sitt hem med ljusafärger och mysiga vårkvällar lyktor och mys.

Nu på eftermiddagen så har det vart ganska lugnt, Några kunder har vart inne och köpt så dem ska virka Mormorsrutor och andra saker. Jag är så sugen på att virka små djur... små kaniner och hundar osv. Får ta tag i det snart.

Här kommer lite bilder från affären idag!
 
Nästa stickkafé 4/2 kl 16:00 Välkomna! :D
 

Dagen!

Heej Hopp alla Glada Läsare! 

Ida har vi fått möta många glada kunder, alltid lika trevligt.
Idag så har vi ängat tid åt våra kära Stolsdynor som länge har funnits i butiken men bortglömda, Idag fick dom nytt liv så nu finns dem upphängda och sorterade, jag tycker att ni mycket väl kan komma hit och ta er en titt, passar perfekt nu när våren är strax är här! Har även börjat sticka upp Magnolia som är nyinkommet, kan säga att det blir väldigt snyggt och stilligt faktiskt, det blir bara en provlapp, kom in och känn på denna magiska provlapp av Magnolia och dröm er bort!

Hälsn. Emmas!
 
 

16/1-13

Trots att det nu verkar vara mer vinter än någonsin hittills ”i år” är det kanske dags att börja sticka inför vår och sommar. När det blir varmare ute är det smidigt med ett tunnare garn. Ett exempel på detta är Kid Mohair från Marks & Kattens. Vi har fått in massor fina mönster i detta garn.

                             Det finns både enkla samt lite svårare mönsterstickade plagg. För att hitta alla mönster kan man kika på deras hemsida. I butiken hänger det just nu ett exempel på en mysig lite längre tröja som passar nybörjare.

 

 

Nedan finns ett exempel på ett lite svårare plagg med mönsterstickning.

 

 

Man använder mestadels stickor 4 till garnet. Det är en blanding mellan kid mohair samt polyamid. Ta en titt på deras hemsida för mer information om garn och mönster.

                             Nu tror jag allt att de flesta längtar efter en varmare årstid. Även om det är mysigt att sticka halsdukar, mössor och vantar är det skönt att kunna gå ut utan dem. Istället får vi se fram emot allt annat som går att sticka, eller varför inte virka! =)
Trevlig kväll!

Pauline

För alla er som gillar att sticka sockar...

...finns det nu många nya färger i Mellanraggi!
Ta en kik på hemsidan för att se alla färger.
 
 

Vårens Stick- och pärlcafé

Nu har vi satt vårens datum för våra stick-och pärlcaféer. Det kommer vara måndagar som blir veckans stickdag. Här kommer datumen att hålla ordning på:

Måndagen 4/2 2013
Tisdagen 5/3 2013
Tisdagen 2/4 2013
Måndagen 6/5 2013
Tisdagen 4/6 2013

Under dessa träffar möts alla vi som tycker om att handarbeta med allt möjligt och lär och inspireras av varandra. Vi håller till i nedre plan i affären. Det är bara att dyka upp, man behöver inte föranmäla sig. Vi förbereder även en mysig fika. Varje gång har vi nybakt bröd med diverse pålägg. Utöver detta har vi många olika sorters kakor och tilltugg. Att ta del av fikabordet kostar en liten slant.

Ni är alla varmt välkomna till alla vårens stick- och pärlcaféer! =)

 

10/1-13

Idag har det vart full fart i butiken. 4 stora lådor med varor från Järbo och Svarta Fåret landade under dagen och allt skulle plockas upp, registreras och läggas i ordning. Det är mer arbete än man kan tro. Men med samarbete är det snart gjort.

Dessutom har Jessica vart här och ändrat om lite till. Men bara lite lagom så att vi anställda inte behöver vara alltför bortkomna under de första dagarna =) Det är alltid roligt med förändring, och fint blir det! I Förrgår försvann även julskylten och är nu ersatt med en mer vårlig anda; ljusa och glada färger. Men vi har fortfarande kvar vår reakorg med garner. Eftersom lagret i källaren fortfarande rymmer en del påsar känns det som att korgen själv trollar fram mer och mer.

Fyndkorgen ger faktiskt plats åt lite annorlunda garner just nu. Bland annat ett garn som heter Toronto. Sara som arbetar i affären har påbörjat ett litet sticke för att se hur det skulle se ut. Det blev riktigt häftigt!

                       

Eftersom det är relativt stora stickor och ett riktigt bulsigt garn går det ganska fort att sticka det. Ett nystan räcker till en halsduk att dra ett varv runt halsen. Man behöver inte något mönster.

Vad gäller mönster har vi under dagen sorterat in mängder med nya vår-mönster. Det finns numera en vår-pärm 2013. Här finns massor med nyheter för den som e sugen på något vår-nytt. =)

Trots allt arbete under dagen har vi faktiskt även myst till det och blivit bjudna på chokladkaffe av Jessica. Gillar man kaffe och choklad är det en riktigt hit!

Nu är det dags att återgå till butiksarbetet.

Ha en bra kväll!
Pauline

Nytt år!

Nytt år!
Då var det nytt år igen. Tänk vad tiden går. Då var vi alla ett år äldre, med någre få fler rynkor fler och förhoppningsvis ett antal skratt rikare:) Dessutom har vi säkerligen samlat på oss ett eller annat garnnystan för mycket. Men det är inget fel med att göda sin restgarnskorg där hemma. Den ska vara mätt och belåten! Känner man att man har gjort ett dåligt jobb med detta under 2013 är det tur att det finns garnaffärer som kan hjälpa till med problemet. Ni är alla välkomna till ett nytt år på Emmas Hem & Handarbete!

Vi tänkte inleda bloggen med att presentera alla oss som arbetar i affären. Emmas Hem & Handarbete ägs av Ulrika, Gunvor och Carl-Erik. Det är ett familjeföretag som funnits i över 30 år. Efter ett antal flyttar befinner sig affären nu på Storgatan, nära WIllys och Mangos.
 
Vi är just nu 5 s tim-anställda utöver Ulrika, Gunvor och Carl-Erik som rycker in när det är körigt och många vill sticka. Vi anställa kallar oss: Sara, Mildred, Lisa, Jessica och Pauline. Så snart alla är samlade ska vi försöka oss på en vacker gruppbild:)

Vi arbetar allihopa med att hitta på nyheter och idéer med våra garner och pärlor. Just nu har vi med hjälp av vår duktiga "inredningsorganisatör" Jessica tagit fram en stor reakorg och ändrat om mycket i butiken. Rea-korgen är till exempel fylld av garner i alla möjliga kvaliteter, tjocklekar och färger. Prisera ligger nu mellan 23 och 50kr. Välkomna in och ta en titt:)

 
Nu återgår jag till kunderna men återkommer i dagarna!
Ha en bra dag! =)
 Pauline
 
 

emmashemochHandarbete.blogg.se

Välkommen till Emmas Blogg!

RSS 2.0